HENKILÖKUVA

Olen fysioterapeutti ja tanssinopettaja Maija Astikainen. Toimin yrittäjänä yhden naisen yrityksessäni ja tällä hetkellä toimintani on suuntautunut lähes kokonaan paritanssin opettamiseen pääkaupunkiseudulla, sekä satunnaisesti maakunnissa.

Olen ehtinyt tehdä matkani varrella kaikenlaista ja hankkia mm. useamman ammatin. Ensimmäiseltä ammatiltani olen lastentarhanopettaja. Työskentelin valmistuttuani päiväkodeissa, useita vuosia. Sen jälkeen tieni vei fysioterapian opintoihin, erikoistumisineen. Fysioterapeuttina työskentelin kaikenikäisten ja hyvin monenlaisten asiakkaiden kanssa ja sain mahdollisuuden kartuttaa tietotaitoani erilaisissa työpaikoissa. Tanssinopettajan opinnot aloitin -93 ja valmistuin -95, samana vuonna sain myös diplomi- tanssinopettajan pätevyyden. Tuntiopettajan työtä olen tehnyt sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa n. 15 vuoden ajan. Tällä hetkellä tuntiopettajan työ ei enää mahdu ohjelmaani, mutta erittäin rikasta kokemusta siitä olen vuosien aikana itselleni saanut. Opetusaineitani olivat mm. anatomia ja fysiologia, kuntoutus ja toimintakyvyn tukeminen, kasvun tukeminen, sekä lähihoitajaopiskelijoiden työharjoittelujen ohjaaminen ja näyttötutkintojen arviointi.

Minua kiehtoo ihmisen kokonaisvaltaisuus ja se, miten kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tällä hetkellä opiskelen seksologiaa ja suoritan kolme tutkintoa tästä aihealueesta. Valmistuin joulukuussa 2017 seksuaalineuvojaksi, juuri nyt opiskelen seksuaalikasvattajaksi ja syksyllä aloitan seksuaaliterapeutin opinnot, tavoitteena on valmistua seksuaaliterapeutiksi kesäkuussa 2019.

Yritykseni nimi tanssia ja terapiaa mahdollistaa monenlaista tapaa toimia ja kaiken keskiössä on ihminen, omana persoonana ja omine kokemuksineen.

Elämäni ei kuitenkaan ole kokonaisuudessaan työtä, eikä tanssia, sillä sydäntäni lähellä ovat nyt jo aikuiset lapseni Jaska ja Veera, sekä heidän perheensä. He ovat ihania nuoria aikuisia ja heillä on elämänasenne kohdallaan. Onneksi he ovat saaneet elämän matkalle sopivasti yrittäjähenkisiä geenejä, joiden avulla uskon heidän pärjäävän. Pienet lastenlapseni Oona, Enni ja Roope, sekä ihanat bonuslapset Arttu ja Aino ovat totta kai mummin silmäterät ja heidän kanssaan vietän aikaani aina kun se on mahdollista.

Elämän arvoissani tärkeällä sijalla on ihmisten kunnioittaminen ja arvostaminen. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja hieno kokonaisuus juuri sellaisena, kun on. Olen erittäin onnellinen siitä, että juuri minä saan olla tällaisen työn myötä, antamassa ihmisille tanssillista oppia ja tuoda mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen, sekä rohkaista ja kannustaa erilaisia oppilaita, mukavan harrastuksen pariin. Koen tärkeäksi myös sen, että voin tarjota toimintani myötä mahdollisuuden virkistymiseen ja monipuoliseen liikuntaan.

Tämä työ on äärimmäisen palkitsevaa, sillä on hienoa nähdä, kuinka oppilaat oppivat ja heidän tanssitaitonsa kehittyy. Kursseilla viihdytään ja mieli keventyy. Tanssi on taitolaji, joka vaatii paljon opettelemista, ennen kuin se automatisoituu taidoksi. Alku menee monesti askeleita ihmetellessä, mutta opettelu palkitsee itsensä hyvällä onnistumisen fiiliksellä.

Tanssitaito tuo iloa elämään!

Maija

-

-